keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Suolat syyniin

Olen siirtynyt käyttämään tavallisen ruokasuolan sijaan ruususuolaa sen korkean mineraalipitoisuuden vuoksi.  Ruokasuola on kemiallisesti puhdistettua merisuolaa, joka sisältää pääasiassa natriumia sekä vähäisiä määriä klooria. Ruususuola sen sijaan sisältää muun muassa elimistölle tärkeitä kaliumia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa.

Ruususuola (eli kristallisuola  tai Himalajan suola) on puhdasta ja erittäin mineraalipitoista luonnonsuolaa, joka poikkeaa täysin  tavallisesta ruokasuolasta. Ruususuolassa on 84 eri alkuainetta ja mineraalia ihmiskehon tarpeita vastaavassa muodossa. 



Tavallisen ruokasuolan haitat tunnetaan hyvin: se aiheuttaa etenkin verenpaineen nousua, turvotusta ja reumaa. Useimpien ihmisten elimistöissä jo ennestään liikaa suolaa, mutta siitä huolimatta heillä on jatkuva suolannälkä. Ruokasuola on mineraaliköyhää, teollista suolaa joka ei tyydytä luonnollista suolantarvettamme. Ruususuola sen sijaan on puhdasta, luonnonmukaista ja käsittelemätöntä suolaa, jossa on kaikki olennaiset mineraalit tallella. Suolan laatu on siis avainasemassa: luonnollista ruususuolaa imeytyy kehoon vai tarvittava määrä, kun taas liiallista ruokasuolaa poistaakseen keho joutuu toisinaan käyttämään jopa tärkeää solunestettä. Munuaisemme pystyvät erottelemaan noin 5-7 g natriumkloridia päivittäin, mutta varsinkin teollisia elintarvikkeita käytettäessä tämä luku ylittyy usein huomattavasti.


Ruususuolan luonnollisen koostumuksen väitetään huolehtivan kehon neste- sekä pH-tasapainosta. Veteen liuotessa ruususuola johtaa sähköä ja sähkönjohtavuuden sanotaan auttavan kehon solunesteen kulkeutumisessa, vahvistaen useita elintärkeitä toimintoja, kuten happo-emästasapainoa, sokeritasapainoa, hermosolujen kommunikointia sekä ruoansulatusta. Ruususuolan väitetään myös olevan voimakas antihistamiini, ehkäisevän lihaskramppeja, vaikuttavan positiivisesti sydämen toimintaan ja puhdistavan keuhkoja.


Lähteet ja lisätietoa:
http://www.saltlife.fi/Suolaa-maalta-ja-mereltae/Himalajan-suola
http://www.mynewsdesk.com/fi/cocovioy/pressreleases/asiantuntija-hylkaeae-perinteinen-poeytaesuola-puhdistamattomilla-suoloilla-enemmaen-makua-ruoanlaittoon-1000239
http://www.luomuruokatukku.fi/pdfpub/Suola.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)