maanantai 30. toukokuuta 2011

It's not rocket science..

Seuraavassa kuvaus ja mielipiteeni parista viinistä.



Nimi: Le Cardinal Cristal
Maa: Ranska, Bordeaux
Rypäleet: Sangiovese, Sémillon
Kuvaus: Etiketin mukaan medium-dry, mutta sanoisin, että ennemminkin melko makea. Ei juuri lainkaan hapokas. Tuoksu on kukkainen ja päärynäinen. Maku hedelmäinen ja kevyt. Koostumus öljyinen, mistä kertoo suutuntuman lisäksi se, että lasia heilutellessa viinistä jää "valumia" lasiin. Helppo juoda.
Hinta: 7,98€

Joimme tätä viiniä balsamico-vinaigrette-vihersalaatin kanssa, ja mielestäni viinin öjlyisyys ja pyöreys sopi hyvin hapokkaan salaatin(kastikkeen) kanssa. Sopisi myös seurusteluviiniksi. Itselleni tämä viini on ehkä hieman liian selkärangaton ja velmu.



Nimi: Cono Sur Visión Single Vineyard Riesling 2010
Maa: Chile
Rypäleet: Riesling
Kuvaus: Kuiva ja mukavan hapokas, mineraalinen. Tuoksu makeahko mutta silti raikas. Sitruunainen ja raikas maku. 
Hinta: 11,89€

Tätä toista viiniä joimme friteeratun kanan, yrttisen perunamuusin ja vihersalaatin kanssa (emme toki samana päivänä kuin ensimmäistä viiniä ;). Viinin sitruunainen maku sopi hienosti yhteen sekä tuhdin kanan että yrttisen muusin kanssa. Viini on todella raikas ja pirskahteleva, muttei kuitenkaan hapan, eikä myöskään liian hampaita kirskuttelevan kuiva. Tämä on ehkä yksi suosikkiviineistäni tällä hetkellä, sillä tässä viinissä on särmää. Luullakseni tästä viinistä nauttiminen vaatii hieman viininmaistelukokemusta, enkä suosittelekaan tätä aivan aloittelijoille.

Viinin ja ruuan yhdisteleminen on suurta hupia, vaikka olenkin siinä vielä aivan toivoton amatööri. Usein saankin kulutettua oikean viinin valitsemiseen melkoisesti aikaa. Voi tietysti antaa myös Alkon myyjien suositella viinejä tietylle ruoalle, kuten tein jälkimmäisen viinin kanssa, koska keksin vasta töistä tullessani, että tänään tehdään kunnon ruokaa :) Silloin, kun on aikaa pohtia päivän kulinaristista ruokaihmettä enemmänkin, selailen ahkerasti viinikirjojani.



Viiniä aterialla -kirja on uusin ostokseni ja aivan ehdoton. Siitä löytyy lähes kaikille ruoille suositeltavat viinit tai ainakin rypälelajit. Matt Skinnerin Viiniä kaikille -kirjasta tarkastan kuvaukset niistä rypäleistä, joita Viiniä aterialla -kirjassa suositellaan, ja lopuksi valitsen Viinioppaasta asiantuntijan suositusten perusteella sopivan kuuloisen ja hintaisen viinin. 

It's almost rocket science after all!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)