lauantai 24. syyskuuta 2011

Mopo lähti käsistä sienimetsällä! :D

Lähdettiin kahden kaverin kanssa keräämään suppilovahveroita meidän mökille Sipoon metsikköön. Ensin siinä keräiltiin ihan rauhassa, poimittiin kaikki pienet suppilovahverot ja saatiin korin pohjat peittoon. Käveltiin vähän syvemmälle mettään ja yhtäkkiä niitä oli joka puolella! Noin 4 cm halkasijaltaan, 5-6 kappaleen tuppaissa ja ihan kaikkialla, mihin katso! :D Siinä vaiheessa homma lähti hanskasta. Kahmittiin vain kaikkein suurimpia suppiksia kaksin käsin nyrkkikaupalla. Meidän korit oli ihan liian pienet ja täytty muutamassa minuutissa. Keksittiin tehdä sadetakista pussi, johon tyhjennettiin korit ja joka sitten kannettiin sylissä autolle :) Valehtelematta luulen, että kaikki kolme saatiin joku 10 litraa suppilovahveroita noin tunnin tehokkaalla sienestyksellä. Ikinä ennen en oo törmännyt noin älyttömään suppilovahveroryteikköön kuin tänään, vaikka samoissa metsissä oon koko ikäni sienestäny! Niin ja löytypä vielä muuten muutama kanttarellikin - oikein kunnon rötkäleitä.




Noi korit näyttää kuvissa paljon pienemmiltä kuin ne on ja kuvista puuttuu vielä pienin koppa, jonka ehdin ennen kuvaamista jo putsata. Tänään oon kuluttanut noin kaks tuntia sienten putsaamiseen ja paistamiseen. Ja puolet on vielä putsaamatta! :D Jäänee huomiselle - ahnella on paskanen loppu.

3 kommenttia:

  1. Ihania sieniä! :)

    No, miten meni juoksut? :>

    - izzie

    VastaaPoista
  2. Kiitos kysymästä, mutta eilinen juoksu meni ihan mettään!!! Kirjotan siitä vielä myöhemmin, jahka kerkiän :) Mitenkäs itselläsi on mennyt syksyn juoksemiset? Olis kiva lukea taas kirjotuksias. Tykkään blogistas toooosi paljon ja se onkin eka blogi, jonka käyn aamuisin tarkastamassa, että ootko kirjotellut uutta :)

    VastaaPoista
  3. Voooi! :) Ihana kuulla, että oot odottanut mun kirjoituksia :D. Mutta se, että en oo kirjoittanut, kertookin kaiken mun syksyn juoksemisista! Ne on olleet täysnollassa monta viikkoa! Ja se kyllä tuntuu vetelänä kroppana. Mitenhän tästä sais ittensä taas liikkeelle. Ehkä tänään ;). Mä ihan kohta ryhdistäydyn ja sit ryhdistäytyy blogikin!

    - izzie

    VastaaPoista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)