sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Llai Llai Pinot Noir

Tehtiin eilen uunilohta ja perunamuusia ruoaksi. Tulee muuten ihan sika hyvää, kun käyttää päivittäistavarakaupasta saatavaa savustuspussia lohelle uunissa. Koko kämppäkin kyllä haisee muutaman tunnin savulta, mutta kyllä tulee niin hyvää kalaa että! :)

Viiniksi valitsin kevyen, Chileläisen, pinot noir -rypäleen punaviinin. Perinteisestihän ajatellaan, että lohelle käy parhaiten valkoviini ja erityisesti chardonnay-viinit, mutta itse pidän ruokien kanssa enemmän punaviineistä ja niinpä valistin tämän.




Hintaa pullolla oli reilu 10€. Kouluarvosanalla 4-10 antaisin tälle viinille 7,5. Ei oo lempparini, mutta ihan ok ja sopivan kevyt kalalle. Tanniineja tässä ei ole juuri lainkaan. Maku on myös melko "suolainen", eli en löytänyt punkuille tyypillisiä tummien marjojen makeita makuja tästä lainkaan. Sen sijaan olin maistavinani paprikaa, tomaattia ja muita maanläheisiä makuja.  Sain sisaruksiltani (joita on 4 :) kuvissa näkyvän Muurla viinikarahvin valmistujaislahjaksi. Kuvistakin näkyy hieman, kuinka epätavallisen ohutta ja läpinäkyvää tää viini on karahvissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)