sunnuntai 20. toukokuuta 2012

PilatesBall-tunti

Mulla on tapana mennä salille ja ryhmäliikuntatunneille sillä mentaliteetilla, että pitää tulla hiki ja pitää tehdä kipeää! Tänään kokeilin kuitenkin jotain uutta, nimittäin PilatesBall-tuntia, josta omaksi yllätyksekseni pidinkin. Luulin kyllä tuntia varatessani, että se olisi vähän enemmän liikunnallisempi ja että syke nousis enemmän, mutta tunti olikin tooooosi rauhallinen ja kaikki liikkeet tehtiin oman hengityksen mukaan.

Olin ihan surkea, toivottavasti vain näin eka kerralla :) Ihmeen vaikeaa saada tasapaino pysymään edes pallon päällä istuessa! Samalla pitäis muistaa jännittää alavatsan syvät lihakset ja pitää hartiat rentoina. Ei ihan onnistunut multa ja hetkuinkin pallon päällä käsilläni miten sattuu huitoen :D Just se, että olin niin huono ja meinasin pudota pallon päältä heti, kun suljin silmät, kehitti sellasta "taistelutahtoa", että varasin saman tunnin heti ens sunnuntaille. Mä en kertakaikkiaan suostu olemaan jossain noin yksinkertaisessa noin huono! Lisäksi huomasin hengittäväni aivan väärin päin, siis väärällä hetkellä sisään ja väärällä hetkellä ulos, koska astanga joogassa, jota oon harrastanut enemmänkin nuoruudessani, nimenomaa sisäänhengityksellä tehtiin liikkeet ja ulospuhalluksella liikkeitä syvennettiin. PilatesBallissa se oli juuri toisinpäin :)

Oon käynyt kerran aiemmin ihan normaalilla pilates-tunnilla, mutta siitä mä en tykännyt yhtään. Tässä PilatesBallissa on siis se jumppapallo kaikissa liikkeissä mukana ja se tuo oman haasteensa, kun pitää sen kanssa tasapainoilla. Tasapainoilun uskon kehittävän syviä lihaksia oikeella tavalla, ja vaikka tunnilla ei pääsytkään hikoilemaan, luulen että se kuitenkin vahvistaa lihaksia. Etenkin mun selkälihakset saattaa hyötyä tällaisesta rauhallisesta liikkeestä, mulla kun on viime keväänä ollut onglemia selän ja välilevyn kanssa.

Tunnilla soi rauhallinen musiikki tausalla, mikä oli vaihteeksi ihan kiva. Lopussa oli myös muutaman minuutin rentoutuminen, mikä sopi mun mielestä hyvin näin viikon viimeisen treenin päätteeks. Kaiken kaikkiaan olin positiivisesti yllättynyt, vaikka tunti ei ihan sitä vastannutkaan, mitä odotin :)

2 kommenttia:

  1. Heips ja terveisiä Tampereelta. Ei minulla sen kummempaa kommentoitavaa ole, kuin että jostain kumman syystä tulen aina hyvälle tuulelle näistä sinun pienistä arjen palasista tekemistäsi kirjoituksista :)
    Tuommoista PilatesBall - tuntia olisi kyllä varmasti hauska päästä kokeilemaan, toisi hyvää vaihtelua tähän minun melkoisen intensiiviseen triathlonharjoitteluuni.
    Oikein mkavaa alkavaa viikkoa sinne päin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti, tollasta palautetta on aina kiva saada :) Itse olen kanssa tykännyt saada vaihtelua treenaamiseen. Jonkin aikaa oli kiva pelkästään juosta, mutta sitten se innostus loppui ja oon kyllä tosi iloinen, että otin SATSin jäsenyyden, vaikkei se mitään halvinta hupia olekaan :)
    Mukavaa viikkoa sinullekin! :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)