torstai 9. helmikuuta 2012

Vauhtiaaa!!

Kävin pienellä lenkillä pakkasessa. Tarkoituksena oli ruveta vähän kehittämään juoksuvauhtia nopeammaksi, jotta pystyisin toukokuussa juoksemaan sen puolikkaan aikaan 2 h 15 min. Kuntoplussan sivuilta löysin vinkkejä siihen, miten juoksuvauhtiaan voisi kehittää.

Tarkoituksena oli siis juosta yhteensä 5 km, siten että ensimmäinen km juostaan vauhdilla 6 min/km ja seuraavat kilometrit aina 10 sekuntia edellistä nopeammin. Lähdin ekalle kilometrille vähän niinku lämmittelemään ja juoksin sen vauhdilla 6 min 30 sek/km. Tokan kilometrin alussa kiristin vauhtia siihen 6 min/km. Kolmannen kilometrin alussa olin kuollut ja jaksoin juosta samalla 6 min/km vauhdilla vielä 100 metriä, ennen kuin aloin löntystellä 7 min/km... Että persiilleen meni se harjotus!! :D

Ajattelin, että nyt on kuitenkin talvi, että eihän tuolla lumessa voi millään jaksaa juosta noin nopeesti... Tosiasia kuitenkin on, että oon aina juossut tosi hitaasti ja just siinä mukavuusrajalla. Nyt on vaan ihan pakko once again step outside the comfortzone ja alkaa juoksemaan lyhyitä mutta tuskaisia lenkkejä!

2 kommenttia:

  1. Mie juoksen aina liian kovaa kuntooni nähden, mitään intervalleja ja nopeutuksia on turha haaveilla kun vetää jo ekan 1,5kilsan matkalla lähtövauhdeilla itsensä piippuun. Ehkä miun pitäs se sykemittari nyt ihan oikeesti hommata, jos se toimis vähän jarruna. Tsempit harjoitteluun!

    VastaaPoista
  2. Mäkin juoksin silloin, kun alotin juoksuharrastuksen, aivan liian kovaa. Sitten ostin sykemittarin ja nopeus laski :) Oon ollut ihan hukassa ja pulassa nyt, kun sykemittarista ensin loppu patterit ja patterien vaihdon jälkeen se edelleen oikuttelee!

    VastaaPoista

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)