torstai 20. lokakuuta 2011

Liikkujan ruokavalio

Suunilleen viimeisen vuoden ajan olen yrittänyt syödä terveellisesti. Tietysti välillä tulee syötyä ihan mitä sattuu, etenkin jos on esim. kiireempi viikko. Olen jo parin vuoden ajan pyrkinyt liikkumaan enemmän ja nykyään tavoitteeni on liikkua 4-5 kertaa viikossa: jääkiekkoa, lenkkeilyä ja jumppia.

Sain meidän jääkiekkojoukkueen valmentajalta vinkkejä liikkujan ruokavalioon. Melkein kaikki tarvittavat ainesosat on nykyisessä ruokavaliossani jo kohdallaan, mutta uutena asiana tuli se, että liikkuvan ihmisen lautasmalli onkin 1/3 lihaa, kalaa tai kanaa, 1/3 perunaa, riisiä tai pastaa ja 1/3 kasviksia. Olen tottunut noudattamaan lautasmallia, jossa 1/2 on kasviksia ja 1/4:t muuta. Lisäksi viikossa pitäisikin syödä kahdesti kalaa tai täydentää ruokavaliota kalaöljytableteilla.

Kalan kanssa ongelmani on se, että en tykkää muusta kuin lohesta (ja siitä tykkäänkin sitten ihan hulluna!), joka on melko kallista ja rasvaista. Pitäisi opetella syömään muitakin kaloja, esim. siikaa, kuhaa tai ahventa.  Onko teillä mitään hyviä reseptiehdotuksia vaalealle kalalle?

Eilen tein yhden kaikkien aikojen lemppariaterioistani: lohimedaljonkeja ja keitettyjä perunoita. Hyvää, yksinkertaista ja nopea tehdä :) Oheen tein vielä vihersalaatin ja kermaviilikastikkeen.


Tuolla on niin ihana ilma, että lähden kohta pikku lenkille. Oikeestaan mun pitäisi lukea tenttiin, mutta jotenkin ei nyt vaan jaksa innostaa... Koulustressi on nyt vähän helpottanut, kun sain professorin kanssa sovittua uudesta gradun aiheesta. Heti maanantaina menen kuuntelemaan aiheestani yhteen jatkokoulutusseminaariin... Jännää :)

Tänään illalla mulla on yksi oikein kiva jutska tiedossa :) Kirjottelen siitä varmaan huomenissa, ellen sitten jo illalla kerkeä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)