sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Running gear 101


En väitä olevani mikään asiantuntija juoksemisen suhteen, mutta kun on sitä tullut tässä kohta pari vuotta harrastettua ja itse pidin juoksemista aiemmin hullujen hommana, niin ajattelin jakaa kokemuksiani juoksemisesta kanssanne ja saada ehkä jonkun epäilijän kokeilemaan itsekin :) Tässä siis kolme mielestäni tärkeintä juoksemisessa tarvittavaa"varustetta", joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jos meinaa joskus juoksemisesta nauttiakin.

1. Kengät
No tietysti. Niiden pitää olla omalle askellukselle sopivat ja mukavat jalassa. Itse juoksin aikanaan (monia, monia vuosia sitten) Adidaksen Superstar-kengillä - tiedättehän ne lättäpohjaset kumilenkkarit! Ei oikein kulkenut juoksu sillon, ja kävinkin lenkillä naama irvessä ehkä noin kerran kuussa. Nyt mulla on ihan jotkut Adidaksen perusjuoksulenkkarit, jotka ostin alennusmyynneistä 50%:n alennuksella 60 eurolla. Urheiluliikkeen myyjistä ei valitettavasti ollut mitään apua kenkiä ostaessa, joten ostin "sokkona" ne, mitkä tuntui parhaalta jalassa ja ihan hyvät kengät ne on tähän asti olleet. Suosittelisin kuitenkin kaikille, että ennen kenkien ostoa käy vaikkapa Mikonkadun Intersportissa ilmaisessa Footbalance-analyysissä. Niitä Footbalance-pohjallisiahan ei ole pakko ostaa, vaikka kävisikin tsekkauttamassa minkälainen askellus on ;) Itse olen ajatellu ostaa pian uuden kengät, ja Reebokin Easytone kenkien peppua kiinteyttävästä vaikutuksesta vakuuttuneena, ajattelin kokeilla Reebokin Runtone -kenkiä. Jos kellään vaan on kokemusta noista, niin mielelläni kuulisin ennen ostamista :)


Muistakaa myös juoksusukat. Helposti ajattelee, että ihan tavallisilla sukilla voi juosta, mutta juoksusukissa ei yleensä ole saumoja, jotka hankaisivat, ja ne on tehty hengittävästä materiaalista, joten ainakin jos haluaa pitää varpaat kesäkunnossa, niin kannattaa ostaa muutamat juoksusukat :) Itse olen tykännyt Stadiumin SOC-merkkisistä sukista.

2. Urheiluliivit
Vasta pari kuukautta sitten ostin ekat juoksemiseen tarkoitetut urheiluliivit, ja nyt en enää suostu juoksemaan ilman! Voin suositella ShockAbsorber-merkkiä, jota saa mm. Intersporteista, hinta on noin 70€. Ei muuten hölsky, vaikka eipä tässä ole paljon hölskyttävääkään :D ShockAbsorberia saa myös tilattua Amazon.com:sta, josta sen sai kotiin toimitettuna ilman postimaksua parissa päivässä ja hinta oli puolet Intersportin hinnasta! Kandee vaan eka käydä liikkeessä kokeilemassa oikea koko ja sitten vasta tilailla.

3. Sykemittari
Mulla on Polarin FT7 -sykemittari, jossa on perustoiminnot ja lisäksi se näyttää, onko treenillä rasvaa polttava vai kuntoa kohottava vaikutus. En varmaan enää osais juosta ilman sykemittaria, sillä olen kokemuksesta huomannut, millä sykkeellä jaksaa juosta minäkä pituisen lenkin ja milloin voi vähän kiristää tahtia. Aivan aluksi juoksin 140 sykkeellä ja juoksin ihan todella hitaasti, jotta jaksoin. Nykyään 160 sykkellä on hyvä mennä ja ylämäen jälkeen tasoittelen sykkeen alas sieltä 180:stä, mihin se yleensä pomppaa. Paras ominaisuus on kuitenkin kalorilaskuri, joka motivoi juoksemaan vielä vähän pidemmän lenkin :D FT7 pitää muistissa 99 viimeisen treenin tiedot - mulla se meinaa noin 9 kuukauden treenejä.



Ei muuta kuin juoksemisen iloa! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)