lauantai 25. kesäkuuta 2011

The wind of change

Kuukauden päivät olen nyt omaa blogiani kirjoitellut ja vähän jo kerennyt miettimään, että mitä blogiltani haluan ja miltä sen haluaisin näyttävän. Siksi tänään, pitkällisen surffailun ja etsiskelyn jälkeen sain vihdoin luotua blogilleni sellaisen ulkoasun, joka miellyttää ainakin minua :) Vähän freesimpi ja valoisampi tyyli kuin aikaisemmin.


Luin rannalla löhötessä kaksi kirjaa. Toinen kirja oli Ishiguro Kazuon Pitkän päivän ilta, josta on tehty leffakin. Kirja kertoo englantilaisen hovimestari Stevensin elämästä ja urasta vauraassa, yläluokkaisessa Darlington Hallissa toisen maaimansodan aikoihin. Stevens tekee lyhyen lomamatkan Darlington Hallin entisen taloudenhoitaja neiti Kentonin luokse ja matkallaan Stevens palaa muistelemaan pitkää uraansa talossa ja pohtii samalla mitä ominaisuuksia todella "suurella" hovimestarilla tulee olla. Tykkäsin kovasti tosta kirjasta, koska se oli jotenkin erilainen kuin mitä yleensä tulee luettua. Kirja on myös kirjoitettu todella kaunopuheisesti, mikä sopii hyvin kirjan tyyliin.

Toinen kirja oli Danielle Steelin Helmiä ja timantteja. Kirja kertoo Sarahista, joka menee nuorena naimisiin aivan väärän miehen kanssa ja käy läpi tuskallisen avioeron. Myöhemmin Sarah tapaa herttua Williamin, jonka kanssa menee naimisiin ja enimmäkseen kirja kertookin Sarahin ja Williamin elämstä 1940-luvulta lähtien. Melko tyypillinen tarina nuoresta, yltiö ihannoitavasta, päättäväisestä ja vahvasta naisesta, jolla kaikki ei aluksi mene ihan putkeen, mutta loppujen lopuksi asiat kuitenkin järjestyy. Täytyy kyllä myöntää, että piti pariin kertaan uima-altaalla kirjaa lukiessa vähän pyyhkeellä pyyhkästä silmäkulmia, niin surullisia kohtia kirjassa oli! :D  

Ostan kirjani aina kirpparilta eurolla tai parilla. Usein en edes viitsi lukea kirjojen takakansia, vaan valitsen pelkästään nimen perusteella. Joskus löytyy ihania yllätyksiä, osa kirjoista taas jää lukematta ja päätyy takas kirpparille :) 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)