lauantai 9. heinäkuuta 2011

Aamulenkkiä jälleen :)

Laitoin kellon soimaan 6.30, jotta kerkeäisin käydä lenkillä ennen kuin tulee liian kuuma, tai alkaa se sade ja ukkonen, jota olen tässä jo kuukauden päivät odotellut. Kellon soidessa mietin, että onko tää nyt enää ihan normaalia, nyt on kuitnkin launatai! :) Onneksi kuitenkin raahasin itseni ylös sängystä, koska oli aivan ihana aaamu. Söin banaanin ja kiskoin lenkkikuteet päälle. Ulkona oli jo 18° lämmintä, mutta ruoho oli vielä aamukasteesta märkää ja ilma raikas. Päätin jättää iPodin kuulokkeet kotiin, koska halusin kuunnella luonnon ääniä.

Lenkki meni hyvin ja askel kulki kevyesti, joskaan en keskittynyt yhtään juoksemiseen. Päässä pyöri kaiken maailman asiat au pair -vuodesta Thomakseen, Thomaksen perheeseen ja jääkiekkoon (ekat treenit reilu kuukauden pääst, jeee! :D). Yleensä yritän keskittyä hengittämiseen, tarkkailen sykettä ja yritän pitää juoksuasennon oikeana (etenkin lantion pitäminen linjassa muun kropan kanssa vaatii erityishuomiota, koska notkoselkäni takia mulla on taipumus juosta perse pitkällään :D). Takas tullessa lämpö oli kivunnut jo 23°:een, joten hyvä, että lähdin edes noin aikasin.




Päivän lenkki
Pituus: 6,8 km
Aika: 40 min 8 sek
Keskisyke: 154
Max syke: 172
Kulutetut kalorit: 305 kcal

Oikeastaan harjoitusohjelmassa olis ollut vuorossa 1 - 1,5 h lenkki, mutta en aamulla viitsinyt tyhjällä vatsalla lähteä semmosta juoksemaan. Saatan mennä vielä illemalla Thomaksen mukaan pikku lenkille - se kuitenki kävelee vielä yli puolet lenkistään. Harjotusohjelmani on kyllä vaikuttanut muhun vähän toisella tapaa kuin toivoin. Motivoinnin sijaan mulle on tullut melkeenpä stressiä siitä, että tänään pitää juosta sitä ja tätä.. Halun juoksemisen ja lenkille lähtöön pitää kuitenkin mielestäni lähteä musta itsestäni, eikä siitä sais tulla sellasta pakkopullaa.

Nike+ ei ole vielä vakuuttanut mua. Viimeks 8,8 kilometrin lenkillä se näytti matkaksi 800 m liian vähän. Tänään se näytti 1,5 km liian vähän! Melkonen heitto!! Luottaisin mielelläni enemmän noihin kaupungin hoitaman ulkoilupuiston mittauksiin, jotka taululta voi lukea, kuin Nike+:aan. Taidan palauttaa Nike+:n tehdaskalibroinnin, joka kuulemma sopii monille juoksijoille, ja kokeilla maanantain lenkillä paraneeko tarkkuus. Jos ei, niin annan tolle vempeleelle vielä yhden mahdollisuuden, nimittäin tiistain BodyPUMPin jälkeen käyn salilla kalibroimassa sen uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)